Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Шефът на КЕВР : Няма да подам оставка

Председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов няма да подаде оставка. Това заяви самият Иванов пред Нова телевизия.

Вчера оставката му официално бе поискана от бизнеса и синдикатите заради новите цени на тока.

"Няма да си подам оставката, защото при всички взети решения сме спазили закона. Решенията са прозрачни, справедливи и публични, и всеки може да се запознае с тях на сайта на комисията", подчерта Иванов.

"Не съм на този пост, за да правя кариера или да се харесам на когото и да било, а за да защитавам обществените интереси. КЕВР отказва да защитава корпоративни интереси на една определена част от потребителите", допълни той.

Относно добавката "задължение към обществото", Иванов коментира, че тя наистина е висока, но това е така, защото в резултат на тежки управленски грешки, НЕК е доведена до финансова катастрофа с милиарди задължения.

"Ние търсим възможност не само бизнесът, но и българските граждани да бъдат равнопоставени. Вноските, които трябва да правят електропроизводствените дружества, налага рязка реорганизация и оптимално намаляване на кражбите. В противен случай в края на годината те няма да са конкурентоспособни на енергийната борса", обясни Иван Иванов.

Председателят на КЕВР защити думите си, че бизнесът „безпардонно и брутално" защитава своите интереси с това, че той непрекъснато плаши с протести. Според него се прикриват други причини, с които се иска увеличаване цената на стоките.

Facebook logo
Бъдете с нас и във