Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ШЕФОВЕТЕ НА АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ СЕ УДВОИХА

ИРЕН КОМИТОВА Е НОВИЯТ ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ

Българо-германската общозастрахователна компания Алианц-България преминава от едностепенна към двустепенна структура на управление - това решиха акционерите й на общото си събрание на 2 август. Досега тя се управляваше от петчленен съвет на директорите, който беше председателстван от Атанас Табов. В бъдеще застрахователното дружество ще има управителен и надзорен съвет.
Председател на новия надзорен орган е Атанас Табов, а членове Максим Сираков и Орлин Пенев, които са и вицепрезиденти на Алианц България Холдинг. Гергана Иванова и Елена Димитрова са другите две надзорнички. Начело на управителния съвет е президентът на българо-германския холдинг Димитър Желев, а членове са Стефан Вълков, Теменуга Ненова, Атанас Юруков и Милен Драгневски.
Всъщност именно Милен Драгневски провокира любопитството към управителния съвет. До април тази година той бе главен изпълнителен директор на ЗК Орел. Когато неговият баща Иван Драгневски освободи вицепрезидентския стол в Орел Г Холдинг, Драгневски-младши бе понижен в длъжност и по-късно напусна компанията. От 1 юли той вече е служител на ЗПАД Алианц-България. Освен за член на управителния съвет Милен Драгневски е избран и за изпълнителен директор на дружеството, като ще отговаря за презастраховането и международните връзки.
Занапред Теменуга Ненова ще се заеме и с автомобилното застраховане на мястото на Иван Дочовски, а Атанас Юруков ще се занимава със застраховките на релсови превозни средства. Освен за член на управителния съвет досегашният шеф на варненския клон на ЗПАД Алианц-България Стефан Вълков е назначен и за търговски пълномощник на застрахователната компания.
Ново име не в застрахователното дружество, а в холдинга е Ирен Комитова, до неотдавна шеф на фирмата, която представляваше в България козметичен гигант Орифлейм. От 1 август Комитова, която се върна от САЩ след едногодишна специализация, е назначена за изпълнителен вицепрезидент на Алианц България Холдинг и ще отговаря за маркетинга, рекламата и продажбите на групата.
Сегашните кадрови рокади са продиктувани от многократното разрастване на дейността както на общозастрахователната компания, така и на цялата група, коментира за в.БАНКЕРЪ Атанас Табов.
За първите шест месеца на тази година общите приходи само на ЗПАД Алианц-България са 120.866 млн. лева. За същия период на 2000-а те са били 103.525. млн. лв., което означава 16% ръст. Приходите от застрахователни операции пък възлизат на 119.248 млн. лв., като 32.215 млн. лв. са от застрахователни премии. Изплатените обезщетения от ЗПАД Алианц-България за същия период от време са 16.370 млн. лева. Само за първите шест месеца печалбата на общозастрахователната компания е над 865 000 лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във