Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

ШАНСОВЕТЕ НА ЮРЕКО СЕ УВЕЛИЧАВАТ

Представители на международната застрахователна група Юреко са били вчера (27 април) в София, научи в.БАНКЕРЪ. Чуждестранните застрахователни мениджъри е предвождал един от президентите на компанията Ернст Янсен. Хората на Юреко са тук по покана на изпълнителния директор на агенцията за приватизация Левон Хампарцумян, твърдят запознати с държавните дела. На срещата са било обсъждано предложението на Юреко да поеме мениджмънта на ДЗИ през следващите две години, а след това да купи държавния ни застраховател или да съдейства за успешната му продажба. Запознати с офертата на международната застрахователна група твърдят, че мениджърите й са обещали да инвестират през следващата година - година и половина значителна сума за да преобразуват компанията по международните стандарти и да регистрират за продажба акциите й на фондовите борси в Париж, Франкфурт и Амстердам. Освен с шефа на приватизционното ведомство представителите на Юреко са се срещали и с високопоставени служители на Министерството на финансите, установи в.БАНКЕРЪ. Разговорите между тях са били все по същата тема - поемане на управлението на държавния застраховател.
В момента работна група от АП преговаря за цената и за юридическата рамка на приватизационния договор с единствения кандидат-купувач за ДЗИ - консорциума между собственика на Булстрад и работническо-мениджърското дружество ДЗИ 2000. В някои среди се смята, че чуждестранните мениджъри са поканени у нас точно сега, за да стане Ти Би Ай по-сговорчив.
В застрахователните среди с нетърпение се очаква и отговорът на Комисията за защита на конкуренцията за това, дали е възможно ДЗИ да бъде продаден на Ти Би Ай. Крайният срок, до който антимонополната комисия трябва да се произнесе изтича, на 10 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във