Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сгъваемите смартфони идват догодина

Технологичният гигант Samsung за първи път показа своя сгъваем смартфон. Той е базиран на собствената й технологията,  наречена Infinity Flex Display, като самият телефон има екран с размер на таблет, но и възможността да се сгъва, така че да се побере в обикновен джоб. 

Засега компанията показа съвсем малко от цялостния облик на смартфона. В официалното видео, разпространено от компанията, светлините бързо се затъмняват, за да не се видят елементите от дизайна.

От Samsung обявиха, че смартфонът ще може да отваря и визуализира до три приложения едновременно.Технологичният гигант съобщи също така, че масовото производство на Infinity Flex Display ще започне до няколко месеца. Засега се запазва в тайна кога ще видим повече модели от тази концепция. 

Сайтът The Verge обаче съобщава, че Google подкрепя сгъваемите телефони с Android и работи в тясно сътрудничество със Samsung, за да пуснат на пазара такъв смартфон още през следващата година. Но Samsung далеч не е единственият производител на телефони, който работи върху сгъваеми устройства. Huawei също планира да пусне сгъваем смартфон през следващата година. Lenovo и Xiaomi също започнаха да показват собствените си прототипи, а и LG работи върху гъвкави OLED дисплеи и телевизори.

Facebook logo
Бъдете с нас и във