Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Селската програма цъфна в социалните мрежи

Общо 50 хил. лв. е платило Министерството на земеделието и храните през 2011-а за разработване на страница във Facebook и създаване на профил в Twitter на Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това става ясно от публикувания на интернет страницата на ведомството списък с техническите дейности по програмата.


Липсва обаче информация кои фирми са били поканени да участват в конкурса за изработването на страниците, нито кой е получил в крайна сметка поръчката.


Двете социални мрежи са сред най-глобално развиващите се както в България, така и в целия свят. Ето защо този тип общуване дава възможност за коментари и за обратна връзка с младите потребителите, се казва в мотивите на земеделското министерство.


Създаването на страници в социалните мрежи далеч не е лоша идея и фигурира в комуникационната стратегия на голяма част от бизнеса и институциите. Стига обаче те да изпълняват задачите, за които са предназначени. По всичко личи, че случаят с Програмата за развитие на селските райони не е такъв. Проверка на страниците показа, че общо 61 души харесват сайта на агропрограмата във Facebook. Положението в Twitter не е по-различно - там почитателите са едва дванайсет.


От земеделското министерство започват да качват информация в най-известната социална мрежа Facebookот началото на март тази година. Интересно е, че съдържанието идва предимно от споделяне на материали от няколко специализирани сайта и две информационни агенции. Изключително рядко на сайта се появяват новини от самите чиновници, които би трябвало да отговарят за популяризирането на Програмата за развитие на селските райони в агроведомството. Една от последните подобни информации е съобщение, че европрограмата вече има и профил в Twitter от 4 май тази година.


За да продължи комуникацията на програмата в мрежата и обратната връзка с потребителите и през тази година, Министерството на земеделието е одобрило изразходването на нови 50 хил. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във