Банкеръ Daily

Министерски съвет

Секретна ли е информацията, получена от Бабиш за ЧЕЗ?

Информацията, свързана с източниците на финансиране на сделката по продажбата на бизнеса на ЧЕЗ Груп в България, предоставена от министър-председателя Бойко Борисов на народните представители вчера, е получена от кабинета на премиера Андрей Бабиш след като беше поискана от премиера Борисов при проведения телефонен разговор между двамата. Върху нея няма гриф за сигурност, но поради факта, че не е съставена от орган на изпълнителната власт в България и съдържа данни за евентуални бъдещи банкови операции, е заведена в секретното деловодство на Народното събрание, съобщиха от Министерския съвет.

Без да коментираме съдържанието на предоставения материал и каквито и тълкувания да му бъдат правени, подчертаваме, че това е първата официална информация по сделката и тя беше предадена на народните представители незабавно след получаването й.

По-рано БСП отново се ядосаха на Бойко Борисов и нарекоха "подигравка" документа за сделката за продажбата на ЧЕЗ, който вчера той депозира в секретното деловодство на парламента. "Това там е поредната подигравка на премиера към всички нас. Беше ни предоставен един хвърчащ лист, без подпис и печат, с информация, която няма основание да бъде класифицирана", настоя червеният Жельо Бойчев.

Социалистите настояват данните да бъдат разсекретени, за да могат да се използват на утрешното заседание на съвместната комисия по енергетика.

Facebook logo
Бъдете с нас и във