Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Седмо заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще е съпредседател на седмото заседание на Съвместния комитет за наблюдение по Програмата за трансгранично сътрудничество между Република България и Република Сърбия 2014-2020 г. и на първото заседание на Съвместната работна група за разработването на програмата за програмния период 2021-2027 година. Двете заседания ще се състоят от 13 часа, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

От сръбска страна съпредседател на форума ще бъде Михаѝло Дашич, ръководител на Националния орган, помощник-министър по европейската интеграция на Република Сърбия. Сред гостите на събитието ще бъде Магали Леноел - представител на Главна дирекция "Регионална и градска политика" в Европейската комисия.
В рамките на Комитета за наблюдение ще бъдат отчетени напредъкът в изпълнението на програмата, планът за действие за изпълнение на препоръките относно напредъка в програмирането 2021-2027 година.

Ще бъдат обсъдени и основните предизвикателства на програмния период 2021-2027 г., правилник за дейността на съвместната Работна група и съвместен концептуален документ за Програмата за трансгранично сътрудничество, както и основните предизвикателства на програмния период 2021-2027 година.

Facebook logo
Бъдете с нас и във