Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сдружението за модерна търговия увери, че няма да има криза за продукти

Във връзка с обявяването на първите случаи на заразени с вируса Covid-19 в България, членовете на Сдружението за модерна търговия съобщават, че към момента няма никакви ограничения за пазаруване в техните магазини. Не се очаква дефицит на хранителни стоки, включително и на такива от първа необходимост. В логистичните центрове на компаниите има достатъчни наличности и е създадена необходимата организация за гарантиране на ритмични доставки.

Магазините на членовете на асоциацията продължават да работят с обичайните си капацитет и работно време. Към момента ситуацията в сектора на търговията на дребно е спокойна спрямо обстановката. В тази връзка от сдружението призовават хората да не се презапасяват. В случай че се окаже, че в някой магазин има повече от обичайния брой клиенти, от бранша съветват да бъде проявено спокойствие, търпение и уважение към другите - всеки ще бъде обслужен.

"Като национално отговорни компании членовете на СМТ ще направят всичко възможно, за да осигурят обичайното снабдяване с продукти на своите клиенти в България. Сдружението е в постоянен контакт с Министерство на икономиката и компетентните институции и членовете му не само са взели съответните мерки в тази посока, включително на база препоръките на Националния оперативен щаб и опита на други държави, а и имат готовност да реагират адекватно при всяка промяна на обстановката" пишат търговците в официалната си позиция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във