Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сдружението за модерна търговия предлага доброволен "зелен коридор"

Сдружението за модерна търговия, което обединява големите търговски вериги, предлага клиентите под 65-годишна възраст доброволно да се въздържат от пазаруване във времето от 8 до 10 часа сутринта, като при необходимост всеки да има възможност да пазарува по всяко време.

Вчера големите търговци настояха в позиция до министрите на здравеопазването и на икономиката т.нар. зелени коридори да отпаднат.

Сред аргументите на сдружението, което обединява 12 от най-големите търговски вериги у нас, са затрудненията, които мярката създава за работещите и предпоставките за струпвания в магазини през останалата част на деня.

„На практика т.нар. зелени коридори не представляват ефективна защитна мярка. Мисля, че всички видяхме с очите си резултата – недоволство, напрежение, струпвания на хора на ръба на коридора“, каза говорителят на сдружението Мира Иванова, цитирана от БНР. "Нека всеки от нас да може да пазарува по всяко време, но да се обединим около един консенсус – от 8 до 10 часа нека да бъде по-скоро запазено време на и над 65 години", добави тя.

Facebook logo
Бъдете с нас и във