Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сдружение "ПФК Ботев“ и Антон Зингаревич се разбраха за акциите на ПФК "Ботев"

Сдружение „Професионален футболен клуб Ботев“ е овластило управителния съвет да подпише договор с фирма на руския милиардер Антон Зингаревич за прехвърлянето на 60% от акциите на ФК „Ботев Пловдив“ АД. Решението е взето с мнозинство от над 80% след продължило над три часа онлайн събрание на Сдружението. Очаква се окончателното решение на Зингаревич за придобиването на акциите, съобщиха от сдружението. Предстои изготвянето на самия договор от юристите на двете страни. По тази причина общото събрание на ПФК "Ботев" АД, предвидено за 8 януари, ще бъде изместено на резервната дата - 20 януари.

С друго свое решение Сдружението е гласувало за активизиране на усилията за закупуването на 39% от акциите на ПФК "Ботев" АД, които в момента са собственост на "ТЦ ИМЕ" АД (в несъстоятелност). След проведена нова среща на ръководството на Сдружението със синдика на изпадналото в несъстоятелност дружество, Сдружението е заплатило задатък от 8% от исканата сума от 110 000 лева и има срок до средата на февруари да заплати пълната сума. Инициативата е координирана с кандидат-инвеститора в клуба Антон Зингаревич, чиято цел е да придобие 99% от акциите на клуба.

Откупуването на дълга и събирането на всички акции на едно място правят пловдивския клуб значително по-интересен за потенциални партньори. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във