Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

SBS КУПИ БЪЛГАРСКА РАДИОГРУПА

Мултинационалната компания SBS Broadcasting обяви на 5 май, че е приключила сделката по закупуването на фирмата собственик на националното радио Витоша и Радио Атлантик в София и на Радио Ритмо в Пловдив. Придобиването на Витоша ФМ е първата инвестиция на SBS Broadcasting в България. В Румъния тя притежава и управлява радиомрежата Kiss FM, както и Prima TV. В Гърция пък развива дейността на най-слушаното радио в Атина - Lampsi FM. Сред останалите страни, в които SBS работи, са Белгия, Дания, Финландия, Унгария, Холандия, Норвегия и Швеция. Групата се контролира от фондове, консултирани от две дружества за частни инвестиции - Пермира (Permira) и ККР (KKR). Холандското дружество Telegraaf Media Groep N.V. пък притежава други 20% от капитала й.
За преговорите на досегашните собственици на радио Витоша ФМ с чуждестранни инвеститори БАНКЕРЪ писа още през миналата година. Тогава в пресата се появиха и информации, че SBS се е насочила към закупуването на кабелната телевизия Веселина и на едноименното радио.
Основната ни цел ще продължи да бъде разширяването на радио и телевизионната дейност в Югоизточна Европа. Радваме се да съобщим, че г-жа Антоанета Арсова ще ръководи дейността на българските дружества от групата на SBS, отбеляза главният оперативен директор на компанията Патрик Тильо.

Facebook logo
Бъдете с нас и във