Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сашо Диков предаде акциите на "Левски" на изпълнителния директор на клуба

Журналистът Сашо Диков пристигна на стадион "Георги Аспарухов" и предаде акциите на ПФК "Левски" на изпълнителния директор на клуба Павел Колев. Това обаче не променя волята на Васил Божков, който е джиросал акциите на премиера Бойко Борисов.

"В 09:41 получих есемес: "Сашо, щом ББ не иска, да ги оставим на "Левски" и той да се оправя после, нали е най-големият фен". По силата на този есемес съм тук, за да му връча акциите. Той каза, че ще ги приеме, говорих с него. Аз като куриерче изпълнявам. Това, че те ще ги приемат не променя факта, че собственикът е Бойко Борисов. Ако Левски не бъде спасен ще е негова вината", каза Диков.

"Това е първа крачка към смяната на собствеността. Това, че премиерът на приема акциите не е проблем на Васил Божков. С този акт днес той се отказва от акциите в "Левски". Това, че Кралев е казал нещо не значи, че то е така. Аз направих консултация, че няма проблем държавен служител да получи акциите и веднага да ги предаде на друг. Топката е изцяло в полето на Борисов", допълни журналистът.

По-рано днес Диков се появи пред Министерския съвет, за да връчи пакета акции на премиера, но те бяха отказани.

"Изключително лоша сценка, която е гавра с историята на "Левски" и неговите привърженици", така Васил Колев от тръст "Синя България" определи прехвърлянето на акциите на синия клуб от собственика Васил Божков на премиера.

По думите му хубавото в цялата ситуация е, че Божков вече не е собственик на клуба.

Facebook logo
Бъдете с нас и във