Банкеръ Daily

Управление и бизнес

SAP е с нова организационна структура и мениджърски екип в Югоизточна Европа

Йозефин Гала заема длъжността на управляващ директор за новосформирания клъстър от държави в Югоизточна Европа.

От юли немската софтуерна компания SAP въвежда обновена организационна структура, за да продължи присъствието си в Украйна, Румъния, България, Словения, Хърватия, Сърбия, Албания, Босна и Херцеговина, Косово, Македония, Молдова и Черна гора. Грегор Протокар, който продължава да ръководи SAP Словения, е повишен в регионалната позиция на главен оперативен директор за Югоизточна Европа. Йозефин Гала заема длъжността на управляващ директор за новосформирания клъстър от държави. Мениджърският екип ще бъде отговорен за прилагането на новата регионална стратегия и успешното функциониране на компанията в 12-те държави, в които работят общо 1935 служители.

Преди да приеме новата си роля, Йозефин Гала заема длъжността управляващ директор на SAP Виетнам и е член на старшия изпълнителен екип на SAP в Югоизточна Азия. Тя е посветила кариерата си на развитие на бизнеса на SAP в Европа, Азия и Северна Америка, заемайки различни търговски и лидерски роли. Йозефин е родена в Берлин, Германия, и притежава диплома по международна икономика от Международната бизнес школа в Берлин, както и бакалавърска степен по бизнес администрация от университета в Съндърланд.

Грегор Протокар пое ръководството на SAP Словения преди четири години. Той ще продължи да заема ролята на управляващ директор на SAP Словения, но от този момент ще работи и като главен оперативен директор в страните от Югоизточна Европа, и ще си сътрудничи тясно с Йозефин Гала. "Уверен съм, че богатият международен опит на Йозефин, придобит на територията на три континента, силните й лидерски умения и нейният енергичен характер, съчетани с местния опит и знания на Грегор, ще стартират нова глава в региона, който предлага голям потенциал за по-нататъшно развитие", приветства новите лидери Том Киндерманс, управляващ директор на SAP в Централна и Източна Европа.

Югоизточна Европа е изключително разнообразен регион, който предоставя голям потенциал както за съвместна работа, така и за уникалното позициониране на всяка една от тези красиви страни в региона. "Работим усилено, за да гарантираме обща визия, мисия и стратегия, които ще ни подготвят за ерата след COVID-19, и за следващите пет години. Нуждаем се от промяна в настройката и мисленето си, за да утвърдим региона като следваща сила след Азия", добавя Йозефин Гала.

Новата бизнес организация на компанията на глобално ниво е продължение на планираната трансформация, която е с по-голям фокус върху клиентите. В същото време тя представлява и възможност за местния пазар да свърже комуникационни канали, продуктови стратегии, и да интегрира портфолиото от услуги на SAP. "С това се завръщаме към основната ни мисия - да помогнем на бизнеса да работи по-добре. Аз също виждам това като възможност за растеж", подчертава Протокар. Облачното портфолио на SAP ще бъде основата за по-нататъшното развитие в региона. Междувременно, стратегическите продуктови области ще включват управление на потребителския опит, добро управление на човешките ресурси, интелигентно управление на финансовите ресурси, стратегически поръчки и усъвършенствани аналитични инструменти. Според Грегор Протокар това ще бъде особено важно за компаниите в момент, в който са изправени пред последствията от пандемията с COVID-19.

SAP в България

Българският филиал на световния софтуерен лидер SAP SE присъства на българския пазар вече повече от 21 години. През декември 1999г., SAP SE регистрира дъщерното си дружество SAP България, а развойният център - SAP Labs Bulgaria, стартира през 2000 година.

На българския пазар SAP България предлага цялото си портфолио от продукти в пет иновационни направления: Applications, Analytics, Mobility, Database&Technology и Cloud, както и силен фокус върху създаването на солидна екосистема от партньори чрез програмата SAP PartnerEdge.

SAP си сътрудничи с български университети в рамките на програмата SAP University Alliances.

Радомир Миланов за управляващ директор на SAP България. Той пое поста от Румяна Тренчева, която зае нова ръководна позиция в региона, и ще управлява търговските дейности на SAP в България, включително продажбите на лицензи и услуги, връзките с партньори и обслужването на клиенти.

SAP Labs България

Създаден преди 20 години, развойният център на SAP в София - SAP Labs България, е едно от ключовите центрове за SAP SE. Компанията работи в областта на софтуерната разработка и по последните SAP In-memory и облачни технологии. В момента в развойния център работят повече от 930 професионалисти, като над 75% от екипите работят по cloud теми. Компанията има ключова роля в дефинирането и разработването на облачната платформа на SAP – SAP Cloud Platform.

SAP Labs България е един от лидерите в прилагането на Lean философия и гъвкави (agile) методологии при създаването на софтуер в България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във