Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Санирани от държавата блокове вече протекоха

Два санирани блока по Националната програма за енергийна ефективност за многофамилни жилищни в бургаския квартал "Меден рудник" протекоха след обилните снеговалежи в средата на месец януари, съобщи БНР.

Най-потърпевши са живеещите на последните етажи в блоковете 101 и 105 в зона "В“ в квартал "Меден рудник“. Обилните снеговалежи са нанасли сериозни щети и се налага нов ремонт – както на общите части на сградата, така и на самите жилища.

"За вход втори, трети, четвърти, пети текат не само помещенията под тавана, а и седмият и осмият етаж. Тече във вход „г“ до първия етаж от комините. Това е хидроизолацията от комините, около водосточните тръби, като козирките също текат и тази влага слиза надолу“, обясни един от живущите. Според него от течовете са увредени тапети, мазилки и ламинати на съкооператорите, а в апартаментите избил мухъл. 

Двата блока имат петгодишна гаранция и предстои да бъдат ремонтирани, за да се отстранят щетите.

Наскоро от доклада на бившия регионален министър Лиляна Павлова стана ясно, че санирането струва по 17 хил. лв. на апартамент. По този повод лидерът на "Нова Република" Радан Кънев изрази съмнение, че се крадат близо 50% от тези средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във