Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Само в Плевен и Пловдив се строят нови административни сгради

Областите Плевен и Пловдив са единствените, които съобщават за издадени разрешителни за строеж на нови административни сгради (офиси и сгради за административна дейност на ведомства и други организации и сдружения (представителни сгради - банки, пощи, правителствени сгради, сгради за конференции, конгреси, съдилища, общини) през второто тримесечие на тази година.

В Плевенско администрацията е подписала три такива документа с 413 кв. м разгъната застроена площ. В Пловдивско  разрешенията са шест, които ще се разположат  върху 3637 кв. метра.

В област Плевен обаче не е започнало строителството на нито една административна сграда.

В Пловдивско са по-предприемчиви и вече се изграждат три такива обекта, в които офисите ще заемат площ от 1277 кв. м разгъната застроена площ.

От столицата съобщават, че през второто тримесечие не са издавани разрешителни за строителство на административни сгради. В същото време, използвайки документи от предишни тримесечия, в София са започнати осем такива строежа. В тях ще се осигурят 11 738 кв. м за бизнес нужди.

 

Видин и Търговище на опашката по разрешителни

В областите Видин и Търговище са издадени най-малко разрешителни за строеж на нови жилищни сгради (полезната площ, на които в голямата си част е предназначена за жилищни цели за постоянно обитаване). Данните са за второто тримесечие на 2021 година.

В крайдунавската област са подписани три такива документа. Има и още четири разрешителни за други сгради (всички останали видове сгради, предназначени за различни дейности: производствена, търговска, транспортна, просветна, културна, спортна, селскостопанска, здравеопазване, бази за почивка и краткосрочно пребиваване (хотели, мотели, почивни домове, хижи и други). Не е е имало кандидати за изграждане на административни сгради.

В Търговище са издадени седем разрешителни за жилищни сгради, както и за шест с друго предназначение. Никой не е пожелал да строи административни сгради.

И във Видин и в Търговище обаче всички издадени до момента разрешителни са останали на хартия и нито един предприемач не е започнал строеж на такъв обект.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във