Банкеръ Daily

Мартин Димитров:

Само конкуренцията може да свали цените на горивата

Единствено реалната конкуренция може да свали цената на бензина и дизела. Това коментира пред Нова телевизия заместник-председателят на парламентарната група на Реформаторския блок Мартин Димитров. Според него неясната собственост на акцизните складове е една от причините за скъпите горива.

"Трябва да има нов разговор между Комисиятаза енергийно и водно регулиране, бизнеса и правителството", каза той по повод предстоящите протести на бизнеса заради цената на тока.

Депутатът коментира, че е несправедливо физическите лица са плащат 50 лева, а бизнесът – 19 лева. Все пак той призна, че  част от претенциите на бизнеса са основателни. "Те искат затваряне на вратата за нови ВЕИ-та с оборска тор, каквото и аз предложих, но не ме чуха. Това е битка, която ще водим и мисля, че ще спечелим", допълни Мартин Димитров. 

През октомври ръководството на Комисията за защита на конкуренцията ще бъде сменено. "Записахме в закона, че съставът не може да бъде преизбиран. Затова трябва да намерим професионалисти", подчерта депутатът от Реформаторския блок.

Facebook logo
Бъдете с нас и във