Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Само Албания е зад нас по доходи

Като говорим за Европа, нека започнем от заплатите. Да ги направим европейски и след това да правим всичко друго. Това коментира президентът на КТ "Подкрепа” Димитър Манолов по повод идеята да отпадне клас прослужено време .

Той каза, че има много страни в Европа, където има минимална работна заплата и клас прослужено време. Манолов попита пред Нова телевизия работодателите дали смятат, че хората им вярват, когато говорят, че  мислят за доходите на работниците.

В същото време президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви пред Би Ти Ви, че към момента в Румъния и Сърбия средната заплата е с около една трета по-висока от българската, Македония е с над 15% напред и само Албания е зад България по доходи на Балканите.

Димитров отбеляза, че миналата година фирмите са спечелили 15 млрд. лв. и ако инвестират 20% от тях в кадрите си, служителите биха получили средно по 100 лв. отгоре.

Според него лансираното от вицепремиера Валери Симеонов премахване на добавката за стаж е "претоплена манджа", чието евентуално приемане е изключително опасно, защото би премахнало единствения останал автоматичен механизъм за вдигане на доходите. Такъв тип бонуси има в големи компании в ред западни страни, посочи лидерът на КНСБ.

 

 

 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във