Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Сами ще избираме местата си във влака с новата система на БДЖ

"БДЖ - Пътнически превози" и "Информационно обслужване"  започват от днес внедряването в реална среда на резервационния модул в системата за издаване на билети. Скоро ще могат да се закупуват билети онлайн, което ще намали възможността да се купуват превозни документи без каквато и да е отчетност. 

Чрез новата система клиентите ще могат сами да избират запазено място във вагона, на което ще бъдат настанени по време на пътуването си. За нормалното функциониране на системата е важно тя да се приложи в реална среда.

От  националния превозвач обявиха, че са взети мерки за своевременно отстраняване на евентуални неточности. По време на внедряването на системата в основните билетни каси и жп бюрата за предварителна продажба на билети ще бъдат монтирани двуекранни дисплеи, които да визуализират местата във влака, улеснявайки избора на клиентите.

Наскоро транспортният министър Росен Желязков обяви, че железниците са най-екологичният, най-ефективният и в бъдеще най-финансираният и субсидиран транспорт, който и като европейска политика ще бъде развиван. Той подчерта, че не би трябвало да се очаква радикална промяна в цената на железопътния транспорт. В рамките на 3-годишната бюджетна прогноза субсидията към БДЖ няма да търпи радикална промяна и затова се разчита на по-добрата усвояемост на европейските средства.

Facebook logo
Бъдете с нас и във