Банкеръ Daily

Управление и бизнес

"СААБ": Не сме подкрепяли президентската кампания на Радев

Не сме потупвали по рамото Румен Радев. Това заяви Красимира Стоянова, вицепрезидентът на "СААБ" за Централна и Източна Европа пред Нова телевизия.

Повод за коментара са обвиненията, че шведската компания за отбрана и сигурност е подкрепила кандидат-президентската кампания на генерал Радев, а в замяна той е лобирал за закупуването на "Грипен"-ите.

Стоянова отхвърли твърденията, че в Чехия и Унгария "СААБ" са предлагали пари на властимащи, за да изберат този вид изтребители.

"Винаги когато се говори за много милиарди, има сериозен медиен интерес и такива изявления. Изборът на "Грипен" не само отговаря на националните интереси на България. Той би допринесъл за предоставяне на способности в рамките на Алианса", коментира тя.

Скандалите покрай избора на изтребители за българските ВВС продължават от доста време, а наскоро бяха подновени след твърденията на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров, че президентът Румен Радев е лобирал те да бъдат закупени още като зам.-командир на ВВС.

„Грипенът”, който ние предлагаме е нов самолет. Неговите експлоатационни разходи са значително по-ниски от тези на конкурентите”, каза Стоянова преди време. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във