Банкеръ Daily

Управление и бизнес

С 894 хил. лв. изграждат нова пътна връзка на магистралата при Перник

Кметът Вяра Церовска (вдясно) предостави готов проект за изграждане на съоръжение, което ще облекчи значително трафика в града

Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще финансира строителството на нова пътна отбивка по скоростната магистрала при "Марина бара" в Перник, съобщиха от общината. Министър Петя Аврамова получи от кмета д-р Вяра Церовска проект за изпълнение на обекта. 

С него ще бъде направена трета отбивка  на околовръстния път на град Перник, която ще даде възможност на пътникопотока да влиза по-бързо към централната градска част. Досега това става само на две места. Стойността на заданието е 894 000 лева с ДДС и включва строителство на пътна отсечка с дължина 150 м, втори коловоз по ЖП линията София - Радомир и укрепителни дейности.

Предстои в най-скоро време да се обяви процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител. Следващата седмица община Перник и АПИ ще подпишат споразумение за изграждане на отсечката, като общината осигурява проекта и терена, а пътната агенция ще финансира самото строителство.

Очаква се с изграждането на пътната връзка трафикът да се облекчи значително. Според данните от трафик камерите всеки ден между София и Перник пътуват 27 000 превозни средства, което именно налага вземането на мерки за намаляване напрежението на входовете на града.

Кметът на общината информира, че е финализирана вече обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонта на пътя Драгичево-Рударци- Кладница, където живеят около 8000 жители на София , както 1500 души местно население.

Facebook logo
Бъдете с нас и във