Банкеръ Daily

Управление и бизнес

С 5,5 млн. лв. ремонтират 9 -километров третокласен път

Около 5,5 млн. лв. ще инвестира Агенция „Пътна инфраструктура“ в ремонта на 9-километров участък от третокласния път III-642 Черничево - Дуванлии. Срокът за завършване на ремонтните дейности е септември. 

Ремонтът предвижда усилване на носимоспобността на пътната основа, полагане на нови асфалтобетонови пластове, попълване на банкети, подобряване на отводняването, монтиране на нови мантинели и пътни знаци.

Миналата седмица Пътната агенция обяви, че след средата на септември да стартира ремонтни дейности в определени участъци от близо 50-километровата отсечка на магистрала „Тракия“ между Чирпан и Стара Загора. Отсечката е в експлоатация от 2007 г., но поради  лошото състояние на пътното платно и в двете посоки - неравности, коловози, пропадания, скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч, за да се повиши безопасността на движение. През миналата година участъкът от АМ „Тракия“ е обследван, възложено е изготвянето на технологичен проект за ремонт на трасето, който е одобрен от Института по пътища и мостове и в момента се остойностява. По предварителни оценки ще са нужни около 60 млн. лв.

На 1 юли завърши ремонтът на петте виадукта на магистрала „Тракия“ от 13-ти до 20-ти км, като изцяло е обновена и асфалтовата настилка между мостовете. С приключването на строителните работи не се затруднява летният трафик към Южното Черноморие и по същата причина с временна организация на движението в неделя беше пуснато и движението по обхода на Поморие, което също улеснява пътуващите по направлението Бургас – Слънчев бряг.

През летния сезон ще продължат ремонтните дейности на съоръженията по магистрала  „Хемус“ . В тръбата за София на тунел „Витиня” постоянно има конструктивни изненади, което наложи препроектиране, съответно осигуряването на по-сериозни средства и това забави ремонта. До момента сметката на ремонтните дейности на тунел „Витиня“ е около 40 млн. лева. 

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във