Банкеръ Daily

Управление и бизнес

С 1 млн. лева се увеличава бюджетът по схемата за участие в изложения

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ увеличава с 1 млн. лв. бюджета по схемата на държавна помощ „Помощ за участие в изложения“. Така средствата за промотиране на български земеделски продукти за тази година стават 2 млн. лева.
За финансиране на участия в изложения поетапно през годината са разпределени 877 920 лв. на браншови организации, като остатъкът е 122 080 лева.
През 2020 и 2021 г., предвид сложната епидемична обстановка, част от организациите, които всяка година участват на мероприятия за промотиране на земеделски продукти, не успяха да осъществят идейните си проекти за популяризиране на селскостопански продукти.
Към момента има постъпили проекти за национални участия за промотиране на селскостопански животни, както и за популяризиране на първични растениевъдни и преработени продукти на международни платформи, които изискват значителен финансов ресурс. Формираният остатък от 122 080 лв. е недостатъчен за добро представяне на бранда „БЪЛГАРСКО ЗЕМЕДЕЛИЕ“, поради което е взето решение за увеличение на финансовия ресурс по схемата.
Целта на подпомагането е насърчаване и популяризиране на висококачествена традиционна българска продукция на националния и международния пазар.
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във