Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ryanair планира да съкрати над 1500 служители

Майкъл О`Лийри, изпълнителен директор на Ryanair

От ръководството на Ryanair казаха на своите служители, че авиокомпанията се подготвя да обяви стотици съкращения на работни места през следващите седмици, тъй като има повече персонал, отколкото е необходим, съобщава изданието Businessglitz.

Във видео съобщение до екипа на ирландската компания, изпълнителният директор на Ryanair Майкъл О`Лийри уведоми служителите, че има 1500 служители в повече, и че предстоят съкращения. "Ние вече имаме излишък от над 500 пилоти и от около 400 души кабинен персонал, а до следващото лято ще трябва да бъдат освободени още 600 служители", подчерта директорът.

Той добави, че „увеличаващата се вероятност“ за Брексит без сделка е довела до предизвикателствата, пред които Ryanair се сблъсква и вероятно това ще окаже пагубно влияние върху базите в Обединеното кралство и Ирландия. „Съжалявам да ви кажа, че трябва да намалим и броя на полетите и този на нашите служители, не само през лятото на 2020 г., но и през зимата на 2019 г.“

О`Лийри съобщи, че съкращаването на работни места ще се случи в края на септември и отново след Коледа.

Съобщението на изпълнителния директор дойде на фона на наскоро публикуваните финансови резултати на авиокомпанията, отчитащи спад на печалбата за второто тримесечие на тази година с 21% заради високите разходи за гориво, икономическата несигурност и засилената конкуренция.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във