Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ръст от 8.92% в продажбите на "Хидравлични елементи и системи" през януари

Оптимистично начало на годината за ямболската фирма "Хидравлични елементи и системи" АД. Мениджърите й съобщават за продажби за януари тази година в размер на 5.97 млн. лева, което представлява ръст от 8.92% в сравнение с първия месец на миналата година.

Припомняме, че прогнозата от фирмата за производство на хидравлични помпи, хидравлични и пневматични двигатели за продажбите през януари беше за сделки за 5.76 млн. лева, като ръстът в сравнение с първия месец на 2020 година да е 5.01 на сто.
Неокончателният финансов резултат предприятието, което е водещ производител на бутални, телескопични и плунжерни хидравлични цилиндри в Източна Европа, за януари е брутна печалба от 905 хил. лева.
Прогнозата на "Хидравлични елементи и системи" АД за продажбите през февруари тази година за 5.86 млн. лева. По този начин ръстът на продажбите с натрупване от началото на годината ще достигне 13.27% в сравнение със същия период на миналата година.

"Стара планина холд" АД притежава 64.53% от капитала на "Хидравлични елементи и системи" АД.

Компанията има около 1000 акционери, а книажата й се търгуват на "Българската фондова борса" АД. Ежегодно ХЕС попада сред 100 български фирми с най-големи продажби според класацията на Българската търговска промишлена палата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във