Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Руските туристи у нас намаляват заради спад в стандарта им

Не проблемите с логистиката, а по-скоро спадът в жизненото равнище на руското население и понижената покупателна способност са водещи фактори за отлива на посещенията на руски туристи у нас. Това заяви председателят на управителния съвет на Българо-руската търговско-промишлена палата Георги Минчев пред Bloomberg. 

По думите му туризмът ще спечели от решението да има втори въздушен превозвач по самолетната линия Варна-Москва-Варна и ще бъде създаден шанс бизнес комуникацията да получи още една възможност. Минчев отбеляза, че при тази традиционна въздушна връзка впечатление прави относително високата цена спрямо други сходни дестинации в Европа. Според него България като туристическа дестинация е под сериозна конкуренция от страна на по-изгодни и не по-малко привлекателни туристически дестинации.

Минчев поясни, че през годините българският туризъм трудно успява да формира собствена ярка идентичност. Той изтъкна, че се усеща инвестиция в човешкия капитал, мениджмънт, създаване на продукт, както и подобрена среда на комуникация с правителството и местните власти за разрешаване на въпроси, но въпреки всичко това процесът се случва бавно.

"Гърция е по-скъпа дестинация от Турция, но тя "краде" не само руски, а и български туристи, и то при ненаситена леглова база на родното Черноморие това лято", заяви председателят на управителния съвет на Българо-руската търговско-промишлена палата.

Facebook logo
Бъдете с нас и във