Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Руският милиардер Антон Зингаревич разговаря с кмета на Пловдив за покупката на ПФК "Ботев"

Руският милиардер Антон Зингаревич, който е кандидатът за покупката на акциите на ПФК "Ботев“ (Пловдив),  се е срещнал с кмета Здравко Димитров, за да заяви официално намеренията си, съобщиха от общинския пресцентър в Града под тепетата.

„Заявени бяха сериозни намерения да се инвестира в "Ботев“. Зингаревич и екипът му проявиха интерес към базите на клуба и състоянието на детско-юношеската школа, коментирахме как върви дострояването на стадиона и кога ще бъде готов. В близките дни ще започнат и разговорите за акциите на клуба. Оптимист съм, че с идването на такива спонсори "Ботев" ще се върне там, където е мястото му“, коментира кметът Здравко Димитров.

На срещата са присъствали заместник-кметът по строителство Пламен Райчев и главният архитект на Пловдив Димитър Ахрянов.

Припомняме, че отпаднаха пречките за подновяването на строителството на стадион "Христо Ботев“, след като на 1 декември от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) се произнесоха официално с разпореждане за отказ от образуване на производство. Това стана факт, след като от ДЗЗД "Инфра Конструкт груп“ с водещ партньор "Парсек груп”, са оттеглили жалбата си пред КЗК на 12 ноември.

"След разпореждането на КЗК отново има тридневен срок за обжалване, но тъй като няма други фирми, веднага след изтичането му може да се пристъпи към подписване на договор и рестарт на строително-монтажните дейности на стадиона. Имаме избран изпълнител и за строителния надзор, който по най-бързия начин ще издаде Акт 11 за размразяване на строителството“, отбелязва заместник-кметът по строителство Пламен Райчев.

Фирмата, която ще осъществява строителен надзор е ДЗЗД "Контрол-инвест – Стройнорм“ ООД.

Официалното подписване на договорите с избрания изпълнител на строежа ДЗЗД "Колежа" с водещ партньор ПИМК и с надзорника – ДЗЗД "Контрол-инвест – Стройнорм", ще бъде в началото на следващата седмица.

Стойността, която предложиха от ДЗЗД "Колежа" за довършване на стадиона, е 43 657 605.52 лева без  ДДС.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във