Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Русе и регионът имат нужда от нова визия и нови туристически продукти

Русе

Русе и регионът имат нужда от нова визия и нови туристически продукти, като е необходимо да се наблегне на силна маркетингова кампания, която да привлече чуждестранните туристи. Това е казал областния управител Борислав Българинов. Той е разговарял със заместник-министъра на туризма Мария Белколева, кмета на града Пенчо Милков и представителите на Дунавския туристически район по основните инициативи за разнообразяване и подобряване на гамата от туристически продукти и услуги, налични в областта. Срещата е в изпълнение на една от водещите политики на Министерството на туризма за развитие на туристическите райони и организациите за тяхното управление, които да придадат специфичен облик и туристически продукти на дестинация България

Българанов е предложил и да се направи карта на възможните дестинации в района на Русе – Гюргево с включването на други области. По този начин ще се създаде подробна карта, която да дава достатъчно детайлна информация за туристическото богатство в Русенско.

Ру̀се е най-големият български град по поречието на река Дунав и петият град по големина в страната, след София, Пловдив, Варна и Бургас. Разположен е на североизточната граница на страната с Румъния. Градът отсти на 309 км от София и на 74 км от румънската столица Букурещ. Реката приобщава града и към Паневропейския транспортен коридор №7, създавайки условия за търговско и круизно речно плаване.

Като пристанищен град на река Дунав, Русе се свързва с пристанищата на десетте дунавски страни, както и страните по Рейн и каналните връзки на Западна и Централна Европа чрез Рейн-Майн-Дунав.

Русе е един от градовете в България, които привличат едновременно както с великолепната си архитектура, така и с богатото си историческо минало. Известен е с многото запазени сгради от края на XIX и началото на ХХ век, които му придават неповторима атмосфера. Сградите паметници на културата са 272. Повечето забележителности са концентрирани в центъра на града (музеи, архитектурни паметници, театърът, операта, хотели, ресторанти и кафенета, магазини за сувенири). Някои забележителности са част от Стоте национални туристически обекта на Българския туристически съюз.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във