Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Румънски туристи масово анулират резервации в България

За Великденските празници хотелиерите по Северното Черноморие разчитат основно на румънските туристи.

Румънските туристи, които традиционно почиват у нас по време на Великденските празници, започнаха масово да анулират резервациите си в морските курорти.

Причината е, че няма ясни правила за влизане в България. Страната ни все още не е взела решение за така наречените "зелени коридори" за туристи, а задължителното представяне на PCR оскъпява почивката. За Великденските празници хотелиерите по Северното Черноморие разчитат основно на румънските туристи. В курорта "Златни пясъци" вече тече усилена подготовка за откриването на летния сезон в началото на май. Оказва се обаче, че румънски туристи няма да има.

В същото време Гърция обяви, че отменя задължителната карантина за пътници от 32 държави. Изискването е туристите да покажат документ за поставени две дози от ваксина срещу COVID-19 или представят негативен PCR тест, направен до 72 часа преди пристигането в страната, но ще важат местните ограничения наложени за коронавирус. Очаква се новият режим да влезе в сила от 19 април за гражданите на Европейския съюз, САЩ, Великобритания, Сърбия, Израел и ОАЕ.

Паралелно с това Атина отваря за международни полети и чартъри летищата на няколко острова, сред които Родос, Кос, Миконос, Санторини, Корфу.

Летният туристически сезон у нас ще бъде открит на 1 май.

Facebook logo
Бъдете с нас и във