Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Румънски журналисти и инфлуенсъри опознават България

Инфлуенсъри и представители на едни от най-популярните медии с туристическа насоченост в Румъния са на посещение в България по покана на Министерството на туризма.

Инициативата цели да бъдат популяризирани възможностите на България за развитие както на традиционния морски туризъм, така и на редицата специализирани форми на туризъм като културен, балнео и спа, приключенски, голф, винен, кулинарен и други в навечерието на стартиращия летен сезон 2022.

Румънските журналисти, блогъри и влогъри  разглеждат културно-историческите забележителности в района на Каварна, Балчик, Варна и други.

Пътешествието им премина през курортните комплекси „Албена“, „Златни пясъци“, „Св. Св. Константин и Елена“, голф комплексите по Северното ни Черноморие. Ще се насладят на винени дегустации и други атракции в региона. В рамките на посещението ще бъде отбелязана и 65-годишнината на к.к. „Златни пясъци“.

Туризмът е най-динамично развиващият се отрасъл в двустранните търговско-икономически връзки през последните години. Регистриран е голям интерес от страна на румънските туристи както към морските, така и към планинските курорти на нашата страна.

Румънците са най-голямата група туристи, които посещаават България в последните години. През 2021-а у нас са почивали 821 856 граждани на нашата северна съседка.  Разбира се, пандемията стана причина за намаляване на този брой. Между 2016 и 2019 г. по над един милион румънски туристи идваха у нас.

Освен на екскурзия и почивка, много предприемачи от северната ни съседка идват у нас със служебна цел.

Същевременно Румъния се нарежда на едно първите места като предпочитана туристическа дестинация от страна на българските граждани.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във