Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Румен Радев се срещна с шефовете на "Лукойл"

Българската държава подкрепя инвестициите в технологии и производства, които се реализират в условията на прозрачност и при спазване на националното и европейското законодателство. Това е заявил държавният глава Румен Радев, който е провел работна среща с президента на "Лукойл" Русия Вагит Алекперов, вицепрезидента на компанията Вадим Воробьов и ръководителя на "Лукойл - България" ЕООД Валентин Златев.

Държавният глава е заявил, че се оценяват и високо тези партньори, които работят при стриктно зачитане на екологичните стандарти и развиват дейността си при висока данъчна дисциплина. 

На срещата са били обсъдени мерките за развиване на производствата в България и възможните бъдещи инвестиции в енергийния ни сектор, които имат реален потенциал да повишат конкурентоспособността и данъчните постъпления за страната ни, включително и корпоративните.

Гостите потвърдиха пред държавния глава намеренията на компанията да развива своето трайно присъствие на българския пазар и да завърши нов високотехнологичен цикъл, който ще допринесе за утвърждаването на България като ключов експортен център в региона.

Facebook logo
Бъдете с нас и във