Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ръководство и синдикати подготвят бизнес програма за „ВМЗ“ Сопот

Вече са набелязани мерки за подобряване на условията на труд, увеличаване на инвестициите, както и проекти за отремонтиране на сградния фонд на  „ВМЗ“ Сопот. Това стана ясно по време на посещение на министъра на икономиката Емил Караниколов в предприятието където се срещна с ръководството и с представители на  синдикалните организации. 

На срещата стана ясно, че модернизацията на ВМЗ е насочена към повишаване на капацитета и качеството на произведената продукция, както и разработването на иновативни продукти. Министър Караниколов  посочи, че производството ще се модернизира, а условията на труд  ще стават все по-добри. Дискутирана бе и програмата за преквалифициране на кадри  на ВМЗ в Техническия университет в Пловдив  и сключеният  договор с университета, като на завършилите курса на обучение ще им бъде  предлаган  6 годишен трудов договор.

Министър Караниколов обсъди със Съвета на директорите и със синдикатите предстоящата подготовка на бизнес програма на дружеството, която включва социално развитие, инвестиционно и иновационно, както и общо бизнес развитие на дружеството.Очаква се програмата да бъде добре мотивирана и да бъда представена в Държавната консолидационна компания /ДКК/ и в Министерство на икономиката.

Той възложи на Съвета на директорите на ВМЗ да бъдат изплатени всички дължими към момента бонуси на работниците и служителите, за извършената от тях дейност.

По време на посещението си министърът на икономиката посети Механичния и Монтажния  завод на предприятието, както и площадка „Сопот“.

Facebook logo
Бъдете с нас и във