Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Росен Желязков търси подкрепа за превозвачите от евродепутатите

Включването на Пакета за мобилност I в предварителния дневен ред за предстоящото заседание на Европейския парламент е безпрецедентен натиск за налагането на дискриминиращи за българските транспортни превозвачи правила. Това казва транспортният министър Росен Желязков в писмо до българските представители в Европейския парламент.

Министърът призова за общи действия с всички единомислещи държави членки по Пакета за мобилност I. Той подчертава, че защитата на българския транспортен сектор е национална кауза и е необходимо да бъдат мобилизирани всички ресурси за отстояването на националния интерес преди пленарното заседание на Европейския парламент, което ще се проведе на 25-28 март.

„Бих искал да подчертая, че отчитам значимостта на предприетите от Вас действия, като за пореден път следва да покажем, че защитата на българския транспортен сектор е национална кауза“, посочва в писмото той.

Като послание към европейските партньори на България и председателите на политическите групи в Европейския парламент министърът отбелязва, че действията, които са насочени към фалиране на цял бранш не само в българската икономика, но и в другите периферни държави членки, в никакъв случай не са сред основните европейски ценности.

„Нека да докажем, че нашият глас има своята тежест и продължим заедно да работим за запазване конкурентоспособността на българския транспортен сектор“, заявява още Росен Желязков. Той изтъква, че за настоящото писмо ще уведоми и колегите си от Полша, Унгария, Литва и Латвия.

Facebook logo
Бъдете с нас и във