Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Росен Желязков: Няма да допусна стрес в министерството

Всички теми в сектора на транспорта, информационните технологии и съобщенията са важни и работата по тях не е спирала. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България. По думите му основната задача пред ръководството на министерството е да не се допуска стрес в системата на министерството, като продължи реализирането на набелязаните политики и предприемането на адекватни действия за разрешаването на наболелите въпроси.

Представителите на бизнеса информираха министъра, че през последните години се забелязва сериозно намаляване на кадрите в различни сектори на икономиката, в това число и в транспорта. Те изтъкнаха различни причини за това, като една от пречките, които посочиха като пример, е изискването пилотите да притежават магистърска степен, което не съществува в другите европейски държави.

По време на разговорите бяха разисквани механизмите за справяне с нерегламентирания превоз на пътници, възлагането на обслужването на автобусните линии от общините. Засегнати бяха и актуални въпроси, свързани с развитието на железопътния транспорт, обновяването на подвижния състав, както и подобряването на пътната и жп свързаност в страната.

Желязков изтъкна, че ще разчита на подкрепата и съдействието на индустрията за навременното начертаване на конкретните проблеми и предлагането на практични решения, така че да се запази конкурентния принцип, което е гаранция за по-добро предлагане на услугите.

Facebook logo
Бъдете с нас и във