Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Рокадите в АПИ - заради плащания за строежи без проект и разрешително

Досегашното ръководство на Агенция „Пътна инфраструктура“ е освободено заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж, съобщи Министерството на регионалното развитие.

Строителното министерство обяви и новите ръководители на пътната агенция.

Апостол Минчев е назначен за председател на Управителния съвет. 

Минчев е строителен инженер по транспортно строителство със степен магистър. Има дългогодишен опит в проектирането и строителството на пътища. Ръководил е екип при изготвяне на проекти за пътни обекти и съоръжения. Бил е директор на Областно пътно управление Шумен.

За член на Управителния съвет на агенцията е назначен Веселин Пейков. Той е строителен инженер в направление изграждане на писти и магистрали с опит по специалността и в други държави. Инж. Пейков има опит в управлението на мащабни транспортни проекти, управление и проектиране на летища, проектиране и изграждане на пътни настилки.

За член на УС на АПИ е определен и Ивайло Денчев, който също е инженер по пътно строителство. Досега е бил директор на Областно пътно управление Плевен, като преди това е бил и на други позиции в него. Работил е и в частния сектор.

Както "Банкеръ" вече съобщи, ръководството на Агенция "Пътна Инфраструктура" бе сменено в четвъртък. Рокадите бяха обявени от вече бившия шеф на АПИ -  Георги Терзийски. Заедно с него бяха освободени още професор Олег Асенов и Иван Досев. 

Агенция "Пътна инфраструктура" е изплащала аванси съгласно условията на договорите, които е сключвала със съответните изпълнители, коментира Георги Терзийски. "За мен е изненадващо това, което чувам като мотиви", коментира Терзийски и допълни, че според него да се говори без конкретика не е полезно дори и за новия ръководен екип на агенцията.

Той посочи, че АПИ винаги е била обект на проверки, като допълни, че дори и сега такива се правят от АДФИ и от Сметната палата. Проверки е имало от вътрешния одит и винаги сме показвали, че като екип не се страхуваме от това да бъде проверявана нашата дейност, каза бившият председател на пътната агенция.

Facebook logo
Бъдете с нас и във