Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Рокади на висши военни предлага служебният кабинет

Министерският съвет прие решение за предложение до президента Румен Радев за издаване на указ, с който да освободи генерал-лейтенант Любчо Тодоров от длъжността „Командващ на Съвместното командване на силите“ и да го назначи на длъжността „Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност”, считано от 01.09.2021 година.

Правителството предлага също така на държавния глава да издаде указ, с който да освободи бригаден генерал Валери Цолов от длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски“, да го назначи на длъжността „Командир на Съвместното командване на силите“ и го удостои виеше офицерско звание „генерал-майор“, считано от 01.09.2021 година.

Бригаден генерал Васил Лазаров е предложен за освобождаване от длъжността „Съветник на Върховния главнокомандващ на въоръжените сили по военната сигурност“ и за назначаване на длъжността „Заместник-командир на Съвместното командване на силите“, считано от 01.09.2021 година.

Бригаден генерал Николай Караиванов е предложен за освобождаване от длъжността „Началник на щаба на Сухопътните войски“ и за назначаване на длъжността „Заместник-командир на Сухопътните войски“, считано от 01.09.2021 година.

Министерският съвет прие също да предложи на президента да издаде указ, с който да назначи бригаден генерал Васил Събински на длъжността „Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“, считано от 01.09.2021 г.

Правителството предлага на Румен Радев да издаде указ, с който да назначи полковник Тодор Тодоров на длъжността „Командир на Командване за логистична поддръжка“ и го удостои с виеше офицерско звание „бригаден генерал“, считано от 01.09.2021 г.

Facebook logo
Бъдете с нас и във