Банкеръ Weekly

Управление и бизнес

Рокада в МВР-Варна

Варненската полиция има нов началник. Със заповед на министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев досегашният шеф на областната дирекция Чавдар Нанков беше сменен с Николай Калчев, ръководил криминалната полиция във варненското Трето РПУ. Той ще е временно изпълняващ длъжността, какъвто беше и Нанков, който се връща като началник на Второ РПУ.


Варненската дирекция няма титулярен началник от средата на миналата година, когато беше освободен комисар Тодор Иванов. Той изкара на тази длъжност по-малко от година, идвайки от шефското място в звеното за борба с организираната престъпност в морския град. Иванов се водеше за човек на министъра и вицепремиер в кабинета на ГЕРБ Цветан Цветанов, който го представи лично при назначаването. След смяната на властта Цветлин Йовчев обяви, че ръководителите на някои областни дирекции, сред които и варненската, ще бъдат сменени заради слаби резултати.


Според информации в медиите стремеж да наложи свой човек в морската ни столица проявявал депутатът от БСП Георги Андреев. По този повод той нееднократно искал срещи с днешния ръководител на МВР. Йовчев обаче отказвал категорично лансираните кандидатури, което се потвърждава и от сегашното му решение. Кандидатът на Андреев бил скандално известният бивш началник на направление "Оперативно-издирвателна дейност" в участъка в пристанище "Варна" Иван Иванов. През 2008-а той бил арестуван от Дирекция "Вътрешна сигурност" с белязани пари и се говорело, че покрива контрабандни канали, свързани с известен бизнесмен, близък до БСП.


 

Facebook logo
Бъдете с нас и във