Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ресторантът "Осемте джуджета" се отдава под наем

Ресторантът "Осемте джуджета", който нашумя покрай журналистическо разследване за връзки между следователи и прокурори с цел превземане на бизнес, се отдава под наем. Това става ясно от снимки, публикувани от ГД "БОЕЦ" - организацията, която проведе няколко протестни акции пред заведението. 

"След разкритията на АКФ и двете акции на БОЕЦ пред "Осемте джуджета" през юли окончателно затворихме този властови център на мафията... Веднага след акциите на БОЕЦ в началото на протестите пред офиса на "Делта гард" и Петьо Еврото, ресторанта бе затворен. Три месеца наглите се ослушваха с надеждата, че ще забравим и ще продължат своята престъпна дейност. Не им се получи", пише "БОЕЦ".

Разследването "Осемте джуджета" бе пуснато в няколко части от неправителствената организация "Антикорупционен фонд". Историята е за незаконно завземане на частен бизнес чрез прокуратурата. Главен герой бе Илия Злaтaнoв, който е мaжoритaрeн coбcтвeник нa групa фирми ”Изaмeт”, нaй-гoлeмият прoизвoдитeл нa асанcьoри в Бългaрия. Той твърдеше, че е "олекнал" и с един багажник злато и 500 000 евро в брой. Всичко се върти около действията на бившия следовател Петьо Петров и връзките му със Специализираната прокуратура.

В отделните части на сагата се споменават Петьо Еврото, съпругата му Любена, бившият шеф на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Както и началникът му Иван Гешев.

По информация от август охранителната фирма "Делта гард" е напуснала асансьорния завод на "Изамет" в Дупница. От последната част на разследването стана ясно, че като невписан управител на дружеството се споменава млад боксьор, свързан със съпругата на Петьо Петров - Любена Петрова. Боксьорът Кристиан Христов все още не вписан като собственик, тъй като Илия Златанов излиза от България и оспорва сделките с мотив, че са сключени по принуда.

Според хора, живеещи в района на ресторанта, смятан за нещо като офис на Петьо Петрова, заведението е било под постоянна охрана още от откриването му през лятото на 2018 г. В началото денонощно го охранявала патрулна кола на МВР, а от пролетта на 2020 г. досега отпред постоянно стоял джип с надпис "Делта Гард".

Facebook logo
Бъдете с нас и във