Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ресторантьори и магазинери протестират в Пловдив и Бургас

Протестни акции бяха организирани от служители и работодатели, опасяващи се, че ще останат препитание заради удължаването на противоепидемичните мерки до края на януари.

Десетки собственици на заведения и служители, заети в развлекателния и туристическия бранш се събраха в 12 ч. на протест пред общината в Пловдив.

Собственици на малки магазинчета в търговски центрове смятат, че държавата прилага двоен стандарт, защото другите търговски обекти продължават да работят, но там има струпвания на хора и не се спазват мерките.

Затварянето на баровете не помага за ограничаването на заразата. Хората продължават да се събират по апартаменти и вили без никаква дистанция, докато в заведенията мерките се спазват и се прави дезинфекция, заяви един от демонстрантите и отправи молба към управляващите да преосмислят ограниченията.

Недоволство срещу мерките има и в Бургас. В черноморския град са обявени два протеста пред общината. Единият започна в 12 ч., но се очаква по-масова да бъде демонстрацията в 15:00 ч.

Протестиращите искат по-ясни и ефективни стимули за засегнатите от мерките срещу коронавируса сектори.

Междувременно социалният министър Дениса Сачева категорично заяви, че за двоен стандарт между браншовете не може да се говори, а решението на правителството за удължаване на мерките било трудно. Тя подчерта, че удълженият частичен локдаун ще струва около 250 млн. лева допълнително.

Facebook logo
Бъдете с нас и във