Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ресторантьори блокират пътя към Гърция

Хотелиери, ресторантьори и собственици на заведения заплашват с блокада на главния път Е-79, който води до Гърция. Протест ще има и в Пловдив.

Собственици на заведения протестираха в четвъртък във Велико Търново. 

Около 500 собственици и работещи в заведения и нощни клубове блокираха за близо два часа движението в града с протестно шествие срещу новите ограничителни мерки за бизнеса и настояха да продължат да работят.

Те не приемат ограничителните мерки, наложени в сектора от здравния министър д-р Стойчо Кацаров от 7 септември с намаляване на капацитета и затваряне на нощните клубове и дискотеки.

Ресторантьорският бранш няма да спази ограниченията, наложени от здравния министър, заяви във Велико Търново председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

"Ние няма да позволим да се затворят нощните заведения и дискотеките и като цяло всички браншови организации ще бойкотираме тази заповед, няма да я спазим, нито ще спазим работното време до 22 часа", закани се той. 

Преди това представители на ресторантьорския бизнес обявиха, че започват протести заради затягането на мерките.

Голям протест ще има на 7 септември в София.

"Това, което ние ще направим, целият туристически бранш, заедно с всички засегнати браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна. Днеска почваме от Велико Търново, утре Пловдив, в София ще направим огромен протест на 7 септември, и оттам насетне всеки ден ще блокираме цялата страна. Абсолютна лъжа е, че има каквито и да е било социално-икономически мерки и за бизнеса, и за хората“, каза Алибегов.

Според издадената в четвъртък заповед от министър Стойчо Кацаров заведенията за хранене ще работят с ограничено работно време от 7 сутринта до 23 часа вечерта. Това ще става при спазване на дистанция от 1,5, метра между гърбовете на столовете. На една маса ще се допускат не повече от 6 души. Нощните клубове и дискотеките затварят.

Facebook logo
Бъдете с нас и във