Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтът на Златишкия проход ще струва 893 200 лева

Златишкият проход е затворен за движение от 80-те години.

На етап разглеждане на ценовите оферти на допуснатите участници е обществената поръчка за основен ремонт рехабилитация на  Златишкия проход. Това информира регионалният министър Петя Аврамова по време на днешния парламентарен контрол в отговор на въпрос за ремонта на второкласния път през прохода.

Отсечката с обща дължина 17 км е разделена на два участъка. Индикативната стойност на поръчката е 893 200 лв. без ДДС. Срокът за изработване на технически проект за рехабилитацията им е 120 календарни дни след сключване на договор с избрания изпълнител, като в него не се включва времето за преглед на разработката.

"При готова проектна документация за основен ремонт на тези участъци от пътя Джурово – Етрополе – Златица и след осигуряване на средства за изпълнението му ще може да се пристъпи към обявяване на обществени поръчки за избор на изпълнители на строителството и строителния надзор. Стойността ще бъде ясна след утвърждаване на проектната документация и съобразно предвидените в нея строително-монтажни дейности", обясни Аврамова.

Регионалният министър напомни, че Златишкият проход е затворен за движение от 80-те години. С изпълнението на ремонта ще се възстановят експлоатационните качества и носимоспособността на настилката и ще се намери техническо адекватно решение за отводняването на пътя.

Състоянието на второкласния път в останалите участъци е задоволително, като те се поддържат с бюджетни средства. 

Facebook logo
Бъдете с нас и във