Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтът на НДК приключва до Коледа

Ремонтите на НДК и Резиденция Бояна се довършват и от логистична гледна точка България до януари ще е готова за европредседателството си. Работата по Националния дворец на културата ще приключи най-късно до Коледа. Това заяви ресорният министър Лиляна Павлова. 

"Вече са постигнати и договорености с 21 хотела, които ще приемат 22 000 души по време на председателството. 2000 от тях ще са вип гости. Изискванията за приемането на еврочиновници включват локация близо до НДК или Летище София и най-малко три звезди. Общо за 3-годишния период на подготовка и провеждане на европредседателството ще бъде използван бюджет в размер на 75 млн. евро, като това е близко до средното за ЕС", обясни Павлова.

Тя подчерта, че европейският дневен ред няма рязко да се промени - 2018 г. е последна преди края на мандата на тези ЕК и ЕП, нормално е накрая да има ускоряване на нещата, които не са били приети.

"Предстои и провеждането на големия дебат за бъдещето на Европа – как след 2020 г. ще функционира тя и дали ще продължим да получаваме финансиране и след излизането на Великобритания. Страната ни е в добра позиция да настоява за това, защото може да покаже резултатите от икономическото и инфраструктурното си развитие през последните 10 години", каза още министърът.

Facebook logo
Бъдете с нас и във