Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтът на АМ "Тракия" край Стара Загора приключва в средата на юли

Обновяването на 23 км участък е част от започналия през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ /от 156-ти до 208-ми км/. 

Ремонтът на отсечката от близо 23 км от автомагистрала „Тракия“ между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“ се очаква да завърши в средата на юли. 

Пътната агенция обясни, че целта е строителните работи в участъка да бъдат изпълнени качествено и движението да бъде възстановено във възможно най-кратки срокове.

Строителните дейности в участъка започнаха в края на април. При проверка на председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Апостол Минчев в началото на юни беше констатирано: влагане на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали, неизпълнение на техническите указания от страна на строителя, липса на компетентен технически ръководител по асфалтополагане и др. Предприети бяха необходимите мерки за коригиране на работата и спазване на технологичните процеси.

Проектът за ремонт на трасето предвижда по метода студено рециклиране да се възстанови носимоспособността на пътното тяло, подобряване на отводняването, полагане на нова асфалтова настилка, ограничителни системи (мантинели), маркировка и знаци. На обекта се работи едновременно и в двете платна, които са в експлоатация от 2007 година.

Обновяването на 23 километровия участък е част от стартирания през октомври м. г. поетапен ремонт на общо 52 км от АМ „Тракия“ (от 156-ти до 208-ми км). В края на април т. г. завърши ремонтът на 16,5 км (от 168-ми до 184-ти км) между връзката с АМ „Марица” и пътен възел „Чирпан - Изток“, а през миналата година - на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ (от 156-ти до 168-ми км).

За изпълнение на строителните дейности в участъка между Чирпан и Стара Загора са затворени двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут. Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. От там по второкласния път продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

 

Facebook logo
Бъдете с нас и във