Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтът на 15 км път до Пазарджик струва 18 млн. лева

До дни ще приключи ремонтът на пловдивския участък на пътя до Пазарджик, каза областният управител Дани Каназирева, след като заедно с директора на Областното пътно управление инж. Йордан Калев инспектираха ремонтните дейности.

Рехабилитираният участък е с дължина близо 15 километра, на стойност 18 млн. лева, очаква се движението по ремонтираното трасе да бъде възстановено най-късно до 9 септември.

Пътят не е ремонтиран от 1989 година. Той свързва областите Пловдив и Пазарджик и служи като обходен път на АМ "Тракия". До дни ще приключи и ремонтът на Хисарския път, стартирал е ремонтът на пътя Карлово - с. Васил Левски, както и изграждането на локалите на Асеновградско шосе. Има и избран изпълнител за изграждането на нов мост на р.Марица при Първомай, входиран е също проект за ремонт на пътя Белица-Загражден.

"Почти всички дейности по ремонта на основното трасе от пловдивския участък на пътя до Пазарджик приключиха, като отводнителни системи, положени са 3 пласта асфалт, ландшафтно оформление - изрязани са короните на дървета и е премахната саморасла растителност за по-добра видимост на пътя, положена е и хоризонталната маркировка. Остава само монтирането на вертикалната сигнализация и ограничителните системи - мантинели", обясни инж. Калев. 
 

Facebook logo
Бъдете с нас и във