Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтите на магистрала „Тракия“ завършват до края на юни

До края на юни ще приключат ремонтите по АМ “Тракия”. Всички временни ограничения на движението ще бъдат премахнати и шофьорите ще пътуват без ограничения, съобщи инж. Иван Досев. По магистрала „Хемус” строителните работи в тръбата на тунел „Витиня” в посока София, на съоръжението край село Потоп и виадукта „Коренишки дол“ ще продължат и през летния сезон. Това съобщи на съвместна пресконференция в Агенция “Пътна инфраструктура” Радослав Влахов.

До края на седмицата ще бъде направен обстоен обход на всички заграждения по магистралите и ще бъдат обобщени резултатите. Той подчерта, че такива се правят постоянно и част от тях с по-ограничен обхват се поправят на момента. През следващата седмица ще започне отстраняването на по-сериозните пробиви от служителите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми.

По-рано регионалният министър Петя Аврамова съобщи, че в началото на новата седмица ще са готови резултатите от проверката на загражденията по магистралите. Съвместни комисии от представители на пътната агенция, пътна полиция и фирмите, които поддържат на пътните участъци, вече инспектират на място. Регионалният министър информира, че е разпоредила при констатиране на повредена мрежа, мантинела или оградни пана, те да бъдат незабавно възстановени. 

На тазседмичното правителствено заседание Борисов разпореди спешна проверка на загражденията по магистралите. Отделно, кабинетът отпусна 15 млн. лв. за ремонт на метровлакове в София. Пари получиха още две общини. За ремонтни дейности в Габрово  местните власти получават още 4 млн. лв., а с допълнителни 500 000 лева пък ще бъдат довършени ремонтите на катедралата във Варна.

Facebook logo
Бъдете с нас и във