Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтират за един млн. лв. алеите на Витоша

Започва ремонт и възстановяване на шест от алеите в мрежата на Природен парк "Витоша", съобщават от пресцентъра на парка. Общата дължина на плануваните ремонти е над 20 км. и е част от проекта "Изпълнение на приоритетни дейности от плана за управление на ПП "Витоша " - Фаза II", финансиран по ОП "Околна среда 2007 - 2013 г." . Общата стойност на отредените средства за строително-монтажни работи е 917 163 лева.

В плана на проекта е заложено да бъдат възстановени настилките , бордюрите, канавките, бетонните и дървени водостоци, дървените мостове и скари. Освен това ще се изградят и подпорни стени по протежението на шестте алеи. В допълнение се предвижда и монтирането на дванадесет обяснителни информационни табла до края на лятото . Те ще са в помощ на туристите и посетителите на парка, като ги насочват и информират.

Ето и кои са въпросните алеи, които ще бъдат засегнати от ремонта:

"Златни мостове", която е с дължина 3.2 км . минава през местността Офелите;

Кръговата алея с начало от х. "Кумата", която минава през местността Конярника, х. "Звездица ", х. "Еделвайс" и връщане до х. "Кумата". Трасето е общо 4.10 километра;

Третата алея е с най-къса дължина 1.8 километра. Тя е от х. "Малинка " до х. "Еделвайс";

Следващото трасе е от Дендрариума до "Златни мостове" - 2.2 км;

Пета е малко по-късата алея (2.15 км.) от х. "Планинарска песен" до х. "Бор";

Последна е алеята от местността Яворова поляна до с. Кладница , която е най-дългото трасе в планувания ремонт - 7.2 километра .

Facebook logo
Бъдете с нас и във