Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтират участък от магистрала "Струма", пуснат предсрочно

Едното пътно платно от пуснатата предсрочно в експлоатация преди 2 месеца отсечка от автомагистрала "Струма" край Благоевград е затворено. Причината е ремонт на фуга. Платното е в посока София, затворен е участъкът от магистрала от кръговото при Полигона на входа на Благоевград до пътен възел "Зелен дол” и ГКПП "Ст. Лисичково". Ремонтира се дилатационната фуга на моста над р. Логодашка. Другото платно на автомагистралата не е затворено.

На 23 май в тържественото откриване на отсечката участие взе премиерът Бойко Борисов. 

Въпросният участък от магистрала "Струма" е част от лот 3.1 между Благоевград и Крупник. Той е с дължина от 12.6 км, а строителството му започна в края на август 2017 г. и съгласно договора трябваше да приключи през 2020 г.

Изпълнител на обекта е "АМ Струма 3.1", в което водещ партньор е благоевградската фирма "Агромах", която днес вече се казва "Грома Холд". Стойността на договора за 13-километровата отсечка е 139 млн. лв. без ДДС. На пуснатите в експлоатация 6.5 км са построени два виадукта, два селскостопански подлеза, два моста - над реките Логодашка и Струма, и един надлез. Положени са 127 хиляди тона асфалт, 70 хиляди тона циментова стабилизация, 200 хиляди кв. м облицовка на откоси и 26 км мантинела.

Facebook logo
Бъдете с нас и във