Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтират пет виадукта на магистрала "Тракия" за 25 млн. лева

Започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по автомагистрала „Тракия“.

От петък (13 март) ще се извършват ремонтно-възстановителни дейности в лявото платно на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата. Движението в близо 14-километров участък (между 9-ти и 23-ти км) ще се извършва двупосочно в обновеното през миналата година платно за Бургас.

Ремонтът ще се извършва от държавното дружество "Автомагистрали". Очаква се дейностите да приключат преди началото на активния туристически сезон - до 1 юли.

Индикативната стойност за ремонта на горното строене на виадуктите е около 25 млн. лв. с ДДС. Ще бъде направен ремонт на пътните плочи, греди, дилатационни фуги и тротоарни блокове, хидроизолация, асфалтова настилка, маркировка, нови предпазни парапети и мантинели.

За улеснение на трафика в края на работната седмица, когато много хора тръгват на път, всеки петък от 14 ч. ще има две ленти за Бургас и една за София, поясняват от пътната агенция.

Общата дължина на съоръженията, които ще бъдат ремонтирани е около 1.5 километра. 

Продължава и ремонтът на долното строене на съоръженията. Към момента са изпълнени около 80% от дясното и близо 30% от лявото платно.

В момента се изкърпва участъкът от първокласния път I-8 през Нови хан и Вакарел, който в дните петък и събота ще се използва като обходен маршрут за камионите над 12 т, пътуващи за Бургас.

Facebook logo
Бъдете с нас и във