Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтират моста край полигона "Ново село" с американски пари

Мостът над река Мараш край полигона "Ново село" ще бъде реконструиран със средства от САЩ, съобщиха от правителствената информационна служба.

На днешното си заседание министрите одобриха техническо споразумение за ремонт на мост над река Мараш по път № I-7 във връзка с използването на съвместното съоръжение. Споразумението ще бъде сключено между Командването на Силите на САЩ в Европа, Министерството на отбраната и Агенция "Пътна инфраструктура".

Мостът е построен през 1970 година и поради дълговременната му експлоатация е с появили се дефекти по носещата конструкция. С укрепването му ще се осигури безопасното му използване от тежки пътни превозни средства, преминаващи в тази отсечка.

Документът за ремонта се сключва в изпълнение на ратифицираното от Народното събрание Споразумение между правителствата на България и САЩ за сътрудничество в областта на отбраната, подписано на 28 април 2006 година.

В края на август край Балчик и на полигона "Ново село" се проведоха мащабни учения на НАТО, в което участваха 400 военнослужещи от сухопътните и военновъздушните войски на САЩ, Италия и България.

Facebook logo
Бъдете с нас и във