Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтираха най-краткия път от Румъния до курортите по Черноморието

Завърши рехабилитацията на 14 километровия участък от път II-29 Добрич-Кардам, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

На 22 април (понеделник) ще бъде откриването на този участък. Проектът е финансиран от Оперативна програма "Региони в растеж 2014-2020 г." чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет. На церемонията ще присъства директорът на дирекция "Изпълнение на проекти по ОПРР 2014-2020 и по програмите за териториално сътрудничество на ЕС" в Агенция "Пътна инфраструктура" Николина Чапанова, кметове от региона, областна администрация Добрич и други официални лица.

Основно ремонтираната отсечката е между разклона за село Стефаново и кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич и пътя за село Паскалево. Второкласният път е най-кратката връзка между Румъния с курортите по българското Черноморие и свързва Добрич и Варна.

Строително-монтажните работи на участъка Добрич - Кардам, включен в лот 5 от ОПРР, са изпълнени от "Инжстройинженеринг" ЕООД. Стойността на договора е 13 813 920 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от "Трафик холдинг" ЕООД, чийто договор е за 382 200 лв. с ДДС.

Facebook logo
Бъдете с нас и във