Банкеръ Daily

Управление и бизнес

Ремонтира се участък от Околовръстния път на Пловдив - между „Пещерско“ и „Коматевско шосе“

От днес до 11 септември тази година ще се ремонтират 4.7 км от Околовръстния път на Пловдив /път II-86/. Това е участъкът между пътния възел при „Пещерско шосе“ и „Коматевско шосе“. Отсечката ще бъде затворена за движение и трафикът ще се пренасочва през град Пловдив.  

Строителните работи са част от започналия през миналата година поетапен ремонт на над 14 км от Околовръстния път на Пловдив. През миналата година бяха обновени близо 8 км от трасето между „Коматевско“ и „Асеновградско шосе“. Сега продължава ремонтът от „Пещерско“ до „Коматевско шосе“, а след неговото завършване ще се обнови и отсечката между „Пазарджишко“ и „Пещерско шосе“.

Ремонтните дейности включват изпълнението на земни работи за подобряване на отводняването, усилване на пътната конструкция, полагане на нови основни и износващи асфалтови пластове, направа на бетонови канавки, отклонения и шлюзове, саниране на мостови съоръжения и ж.п. надлез, нова хоризонтална маркировка, ограничителни системи и пътни знаци.

Съгласно споразумението към договора за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив, подписано на 12 май тази година между Агенция „Пътна инфраструктура“ и пътноподдържащото дружество, срокът за завършване на ремонта в 14-километровия участък е 30 септември тази година.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите за причиненото неудобство при пътуването, но предприеманите дейности са наложителни, за да се осигури безопасното преминаване по отсечката.

Общата стойност на ремонта на 14-километровия участък от Околовръстния път на Пловдив е около 25 млн. лв. и средствата са от бюджета на Агенция "Пътна инфраструктура". До момента изпълнените строително-монтажни работи между „Асеновградско шосе“ и „Коматевско шосе“ са за около 11 млн. лева.

Facebook logo
Бъдете с нас и във